НачалоНастаняванеРент-а-карЕкскурзииПочивки в чужбинаПочивки в БългарияПразнициХотели в чужбинаКонтакти

Празнични оферти

Топ оферта: РИМ, Ватикана, Флоренция, Пиза, Верона, Венеция, Любляна - 18.09.2017 - екскурзия със самолет и автобус от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!

7 дни / 6 нощувки

Транспорт: автобус + самолет

Дати: 18.09.2017

Цена: 895 BGN

 

ЛЮБЛЯНА – ВЕНЕЦИЯ – ВЕРОНА – ПИЗА – ФЛОРЕНЦИЯ – РИМ – ВАТИКАНА

- 50 лв намаление до 30.04.2017

ПРОГРАМА:

 • ПЪРВИ ДЕН– 18.09.2017
 • Отпътуване в 01.00ч.от стадион “Младост” в гр.Хасково, 02.15ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 04.30ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски" в гр.София по маршрут Ниш-Белград-Загреб - Любляна. Столицата на Словения е едно прекрасно единство между минало и настояще. Разходката в центъра на този спокоен и уютен град ще започне от Конгресния площад, където са разположени бароковата църква „Св.Троица“, монументалното неоресансово здание на Люблянския университет и Словенската филхармония, приемник на едно от най-старите музикални учреждения в Европа. Ще продължим нашата разходка към друг интересен площад, който носи името на великия словенски поет Прещерн, за да преминем през Тройния мост над река Любляница към Стария град. Тук ще видим сградата на Кметството с изящния фонтан на трите реки-дело на венецианския склуптор Франциско Роба. Обиколката ни ще завърши пред Катедралната църква „Св.Николай“. Нощувка.
 • ВТОРИ ДЕН– 19.09.2017
 • Закуска. Отпътуване за Венеция- градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете- градът на всички мечти. Отплаване с кораб от пристанището Пунта Сабиони до историческия център, за да се потопим в една красота,запазена от столетия. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации,с високата 98,6 м Камбанария,с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула .Най-представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република.Ще се разходим по тесните улички ,малки площадчета,старинни мостове,за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Отпътуване за Тоскана. Нощувка.
 • ТРЕТИ ДЕН– 20.09.2017
 • Закуска. Отпътуване за романтичната Верона, известна благодарение на Шекспир като “града на Ромео и Жулиета“. Туристическата ни програма ще започне от обширния площад “Бра”,обкръжен от монументалните дворци на Палацо де ла Гран Гвардия на Доменико Куртони,неокласическия Палацо Барбиери и Арена ди Верона - паметника, който е прославил Верона и с който градът с основание се гордее. Издигнат е в началото на 1 век от бетон и веронски камък, който придава особен колорит на монумента.Днес това е несравнимо място за значителни спектакли,лирически опери и е една от големите и вълнуващи открити сцени в света.По елегантната улица „Мацини“ ще достигнем до живописния площад “Ербе” и до „Салона на Верона“- „Пиаца дей Сеньори“.Тук е внушителния Комунален дворец с високата 87 м Кула на Ламберти, Двореца на Капитана, изящната Лоджия дел Консильо и двореца на фамилия Скалигиери. До малката църква „ Санта Мария Антика“ са Арките на Скалигиери в типична веронска готика.Няма да пропуснем Къщата на Жулиета- с нейната статуя в двора и прословутия балкон,за да спазим поверията, които носят късмет и щастие в любовта. Отпътуване за Пиза. Разглеждане Площада на чудесата /“Пиаца ди Мераколи“/съхранил до наши дни четири забележителни постройки : Катедралата,впечатляваща с произведения ,в които са заложени едни от най-ранните тенденции на Проторенесанса; Баптистерията, издигната през 13 век,като най-внушителна по размери в света; Закритото гробище „Кампосанто“с галерии от уникални фрески и прах смесен със земя донесена от кръстоносците от хълма на Голгота в Ерусалим; и безспорно най-популярното от четирите чудеса на площада - Наклонената кула- един от най-интересните обекти в туристическия регистър на Европа.Нощувка.
 • ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 21.09.2017
 • Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света.Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство- „Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Отпътуване за Рим. Нощувка.
 • ПЕТИ ДЕН– 22.09.2017
 • Закуска. “Roma , la citta eterna”- Вечният град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим.Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан- Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.
 • ШЕСТИ ДЕН– 23.09.2017
 • Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод-изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-големата христианска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величесвения храм. Нощувка.
 • СЕДМИ ДЕН– 24.09.2017
 • Закуска. 14.25ч.- Отпътуване от Рим за София. 17.25ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус за туристите от Пловдив и Хасково.

  Цена: 895 * лв.

 • Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 845 лв.
 • Доплащане за единична стая: 300 лв.
 • * Забележка: отстъпка - 50 лв при записване до 30.04.2017

  Цената включва:

 • - Самолетен билет Рим-София с включена летищна такса;
 • - 6 нощувки със закуски в хотели;
 • - Автобусен транспорт по програмата;
 • - Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
 • - Медицинска застраховка.

  Цената не включва:

 • - Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • - Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
 • - галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 35 евро *;
 • - Трансфер с автобус от летище София до Пловдив и Хасково- 25лв;
 • - Голям салонен багаж (максимални размери 56см х 45см х 25см)– 40 лева;
 • - Регистриран багаж до 23кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 60 лева;
 • - Регистриран багаж до 32кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 80лева;
 • - Корабче до Венеция и обратно– 18 евро;
 • - Билети за метро в Рим и Флоренция– 9 евро;
 • - Слушалки в Рим и Флоренция– 6 евро.
 • *Посещението на Ватиканските музеи, галерия «Уфици» и трансфера до София се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туриста*.

  Необходими документи:

 • *лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при внасяне на депозит.
 • *за деца под 18 години – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители
 • 0063

   

 • Copyright Global Tours, Varna, 2009 ALL RIGHTS RESERVED