НачалоНастаняванеКруизиЕкскурзииПочивки в чужбинаПочивки в БългарияПразнициХотели в чужбинаКонтакти

Празнични оферти

ТИРОЛСКА ПРИКАЗКА - автобусна екскурзия от София и Пловдив - ПОТВЪРДЕНА!

7 дни / 5 нощувки

Транспорт: автобус

Дати: 05.08.2018

Цена: 679 BGN

 

 • Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в района на Тревизо, 2 нощувки в района на Кортина д’Ампецо, 1 нощувка в района на Инсбрук, 1 нощувка в или в околности на Любляна и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Тренто, Болцано, Кортина д’Ампецо, изкачване с лифт на връх Тофана ди Мецо (3191 м), Випитено (Щерцинг), Инсбрук, Залцбург. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

  ПРОГРАМА:

 • ПЪРВИ ДЕН – 18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция – Тревизо. Нощен преход.
 • ВТОРИ ДЕН - В късния следобед - пристигане в хотела в района на Тревизо. Настаняване. Нощувка в района на Тревизо.
 • ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Тренто. Разглеждане на Тренто – столица на региона Трентино – Южен Тирол. Градът, разположен на р. Адидже, е чудно живописен със своите сгради във венециански стил на фона на алпийския пейзаж. Разходка из центъра на града: ул. „Белендзани“ със строгите венециански фасади на къщите си, „Пиаца дел Дуомо“ с прекрасния фонтан на Нептун, фасадите на катедралата и на Палацо Преторио. Свободно време. Отпътуване за Болцано – столица на провинция Южен Тирол. Болцано е прекрасен, оживен град, в който се съчетават италианското, тиролското и австрийското влияние в архитектурата, в културата, в бита и в кулинарията. Възможност за посещение на Археологическия музей на Горно Адидже, наречен още „музеят на Йоци“, защото тук е изложен леденият човек Йоци – изключително добре запазена мумия на човек, живял през каменно-медната епоха, преди около 5300 години. Мумията е открита през 1991 г. от германски алпинисти недалеч от ледника Симилаун, в Йоцталските Алпи. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час, при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цена: 20 лв. (включва цената на билета за вход и такса резервации). При повишаване цената на билета, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Местата за посещение на музея са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата. Разходка из центъра на Болцано – катедралата, доминиканската църква, „Пиаца деле ербе“, францисканския манастир. Свободно време. Отпътуване за Кортина д’Ампецо по живописен път през Доломитите, по който ще имате възможност да се насладите на възхитителни гледки. Самият град Кортина д’Ампецо е живописно разположен на 1210 м надморска височина, в сърцето на Южните Алпи или Доломитите – най-красивата част от Алпийския масив. Пристигане, настаняване в хотел в или в околностите на града. Настаняване. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.
 • ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Качване с кабинков лифт до връх Тофана ди Мецо – 3191 м надморска височина, откъдето се открива възхитителна гледка към околните скалисти върхове. Изкачването с лифта продължава около 20 мин. Под самия връх има изградена панорамна прощадка и кафене. Лифтът спира на две места по пътя, където също може да се слезе, за да се полюбува човек на прекрасни гледки към околните върхове и към Кортина. Цената на билета за лифта, която е около 30 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Свободен следобед в Кортина д’Ампецо – разходка из центъра на града. По желание - качване с кабинков лифт до връх Тонди ди Фалория – 2123 м надморска височина, разположен срещу Тофана, откъдето има други не по-малко възхитителни гледки. Под върха има хижа с ресторант и панорамна площадка. Пеша или пък с джип, който струва около 10 евро на човек в двете посоки, можете да стигнете до самия връх – на 2340 м. Цената на билета за лифта, която е около 20 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.
 • ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Инсбрук. По пътя – кратък престой във Випитено (Щерцинг) – прекрасно алпийско градче, предлагащо на туристите яркоцветните фасади на централната си улица на фона на алпийския пейзаж. Разходка из центъра на града. Продължаване към Инсбрук през чудно живописния проход Бренер – най-известният проход в Източните Алпи. Пристигане. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щаттурм, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Настаняване в хотел в или в околностите на Инсбрук. Нощувка.
 • ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пристигане. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата „Св. Петър”, Катедралата, площадите “Капителплац”, “Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Около 15.00 ч. – отпътуване за Любляна. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотел в или в околности на града. Нощувка в Любляна .
 • СЕДМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за София по маршрут Любляна – Загреб – Белград – София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

  Забележка:

 • участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото.

  ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 2 месеца преди тръгване:

 • 20.05.2018 - 26.05.2018: 679 лв.
 • 05.08.2018 - 11.08.2018: 679 лв.

  СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

 • 20.05.2018 - 26.05.2018: 699 лв.
 • 05.08.2018 - 11.08.2018: 699 лв.
 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни - 629 лв.
 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 645 лв.
 • Доплащане за индивидуална стая - 182 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 269 лв.

  ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • - транспорт с лицензиран автобус
 • - съответния брой нощувки и закуски
 • - водач - придружител
 • - екскурзоводско обслужване

  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • - такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и др.
 • - слушалки по време на екскурзоводските беседи
 • - медицинска застраховка по 2 лв на човек на ден

  ВАЖНО:

 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: около 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
 • 0001

   

 • Copyright Global Tours, Varna, 2009 ALL RIGHTS RESERVED