НачалоНастаняванеКруизиЕкскурзииПочивки в чужбинаПочивки в БългарияПразнициХотели в чужбинаКонтакти

Екскурзии

Мегаполисите на КИТАЙ с Хонгконг и Макао - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

13 дни / 10 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 29.08.2018

Цена: 4893 BGN

 

София, Доха, Пекин, Сиан, Лоян, Лунмън, Шаолин, Джънджоу, Суджоу, Шанхай, Макао, Хонконг, Доха, София

 • Китай е не просто велика страна, тя е удивителен и самобитен свят. Поднебесната винаги е била сърцето на най-могъщата цивилизация и най-богатата култура. Възхищаваме се на Китай като родината на порцелана, хартията, чая, барута, коприната, калиграфията, „Фън Шуй“, бойните изкуства и какво ли още не. Китай е огромна страна, за чиято мощ и богатство се разказват легенди – обект на мечти и цел на много пътешественици. Неговото очарование не може да се предаде с думи – той трябва да се види и едва тогава, може би, ще Ви разкрие своите тайни.
 • 29.08.2018 - 1 ден
 • София
 • В 13:00 полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50. Обиколка на Доха.
 • 30.08.2018-чт. 2 ден → Доха → Пекин (вечеря)
 • В 02:10 полет QR 892 от Доха. В 14:55 кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Трансфер и настаняване в хотела. По-късно – вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.
 • 31.08.2018 - 3 ден
 • Пекин (закуска, обяд)
 • Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водния куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасонени изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплексът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“, представляващ богато орнаментирана алея с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.
 • 01.09.2018 - 4 ден
 • Пекин – Сиан (закуска, обяд)
 • Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големият в света, и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО), известен като Забранения град – резиденция на 24-ма императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а през 1925 г. комплексът е превърнат в музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектиран е според принципите на фън шуей така, че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглия Олтар на небето е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли. Трансфер до гарата. Отпътуване с влака-стрела за Сиан. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
 • 02.09.2018 - 5 ден
 • Сиан (закуска, обяд)
 • Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величествен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желанието на прочутия тански монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници, където ще се запознаете с технологията, която е била използвана за направата на теракотената армия. Обяд. Разглеждане музея макет на гробницата на Циншъхуан, първият китайски император, обединил страната (управлявал е 246‒210 г. пр.н.е.). Посещение на Музея с теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и др. отпреди 2000 години. *По желание, с доплащане – посещение на „Танг шоу“ - пищен спектакъл с костюми, музика и танци от времето на династията Танг. Нощувка.
 • 03.09.2018 - 6 ден
 • Сиан – Лоян – Шаолин – Джънджоу (закуска, вечеря)
 • Закуска. Отпътуване с влака-стрела за Лоян, друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин. Манастирът е разположен в свещената за даоистите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин. Трансфер до Джънджоу. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 • 04.09.2018 - 7 ден
 • Джънджоу – Суджоу (закуска, вечеря)
 • Закуска. Отпътуване с влака-стрела за Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год., и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „на небето има рай, а на земята Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градини-те“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е известен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, както и с най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощна обиколка на новия град Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото. Нощувка.
 • 05.09.2018 - 8 ден
 • Суджоу – Шанхай (закуска, вечеря)
 • Закуска. Ще разгледаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 год. по време на династията Сонг. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през 6 век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със севера. Отпътуване. След около 1ч30м пристигане в Шанхай. Наричат го „Париж на Изтока”, „китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Градът е разделен на две части: Пуси (старият град – „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град – „на изток от река Пу”). Посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града, построен през 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Настаняване в хотела. Вечеря. Разходка с корабче по река Хуанпу, която ще ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.
 • 06.09.2018 - 9 ден
 • Шанхай (закуска, вечеря)
 • Закуска. Разглеждане на Шанхай: разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун – новият Хонконг, известен и като „главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, крайбрежния булевард. *Посещения по желание, които се заплащат на място: Океанариума – един от най-големите в света, с най-дългия тунел под водата (155 м), откъдето ще наблюдавате многообразния морски свят, представен от над 15000 обитатели от различни райони на Световния океан; Шанхайския Световен Финансов Център – от наблюдателната площадка на 101-ия етаж (474 м) се разкрива красив изглед към целия град. Свободно време в Чайнатаун ― старинният квартал с китни 3-4 етажни къщички и най-големия пазар, където се продава всичко на достъпни цени. След това ще се разходим по улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” ― пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Нощувка.
 • 07.09.2018 - 10 ден
 • Шанхай → Макао (закуска)
 • Закуска. Трансфер до летището. Полет до Макао - единият от двата специални административни района на Китай, бивша португалска колония и резиденция на римокатолическата църква. Върнат е на Китай на 20.12.1999 г. Днес особеният статут позволява на Макао да бъде азиатският аналог на Монте Карло или Лас Вегас. Близо 5 века той е бил колония на Португалия и като резултат от това, днес той е интересна смесица от португалско китайско влияние и нови традиции. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка из окъпания в светлини град. Нощувка.
 • 08.09.2018 - 11 ден
 • Макао – Хонконг (закуска, обяд)
 • Закуска. Разглеждане на Макао: остров Тайпа и казино „Венецианецът” – град в града с типични венециански улици и мостове, магазини на световни фирми, хотел с над 2500 апартамента; храма А-ма (ЮНЕСКО) – най-старият будистки храм в Макао, построен през от 1488 г., посветен на богинята на морето и защитница на рибарите, издигнат на това място още преди градът да съществува; руини-те на катедралата Св. Павел – някога най-големият християнски храм в югоизточна Азия. Разходка в историческия център с площад Ел Сенадо (ЮНЕСКО). Обяд – бюфет. Посещение на казино Сендс и площад “Лотос“ със скулптурата „Напълно разцъфнал лотос“ (символът на Макао), която е подарък от Китай по случай придобиването на независимост на Макао. Фигурата е изработена от позлатен бронз, тежи 6,5 тона и символизира вечния просперитет на Макао. Отпътуване с ферибот за Хонконг – другият специален административен район на Китай, който е с най-високата степен на автономия и специален статут, бивша колония на Великобритания, върната на Китай на 01.07.1997 г. Хонконг е най-гъсто населената точка на земята – на 1 кв. км се падат по 6,540 човека. Тук има повече небостъргачи отколкото където и да било другаде по света. Пристанището Виктория е душата и центърът на този динамичен град и мястото, на което той е наречен: на старокитайски Хонконг (хункун) означава „Благоуханно пристанище“. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
 • 09.09.2018 - 12 ден
 • Хонконг (закуска)
 • Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Хонконг: Градината на звездите, където са изложени експонати от Булеварда на звездите; пристанището "Виктория", храма Мао Мо и историческия център от „Холивуд Роуд“ до „Гардън Роуд“ – емблематичните сгради от периода на колониален Хонконг; залива Рипълс Бей с колоритния парк и плажа, пазара Стенли с интересни подаръци на достъпни цени, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонги, яхти и плаващи ресторанти. Накрая, от 542-метровия връх Виктория ще се насладим на една от най-вълнуващите и красиви гледки към мегаполиса. Трансфер до летището.
 • 10.09.2018 - 13 ден
 • Хонконг - Доха - София
 • В 01:20 ч. полет QR 815 от Хонконг. Кацане в Доха в 05:20.
 • В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София 12:00.

  ЦЕНИ:

  Вземете 115 лв. отстъпка от посочените цени при записване до 23.03.2018!

 • - на човек в двойна стая / тройна - 4893 лв
 • - единична стая - 5650 лв

  Хотели:

 • 30.08 – 01.09 2н - Пекин - The Great Wall Hotel 5*
 • 01.09 – 03.09 - 2н - Сиан Titan Times Hotel 4*
 • 03.09 – 04.09 - 1н - Джънджоу Xinhua Jianguo Hotel 4*
 • 04.09 – 05.09 - 1н - Суджоу Garden Hotel 4*
 • 05.09 – 07.09 - 2н - Шанхай Ocean Hotel 5*
 • 07.09 – 08.09 - 1н - Макао Rio Hotel & Casino 4*
 • 08.09 – 09.09 - 1н - Хонконг Metropark Hotel Kowloon 4*

  Цените включват:

 • - Самолетни билети София – Доха – Пекин / Хонконг – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси и 30 кг. чекиран багаж;
 • - Самолетен билет Шанхай – Макао с включени такси и 20 кг. Багаж;
 • - Билет за влак-стрела Пекин – Сиан;
 • - Билет за влака-стрела Сиан – Лоян;
 • - Билет за влака-стрела Джънджоу – Суджоу;
 • - Билет за ферибота Макао – Хонконг;
 • - 10 нощувки в хотели 5*/4*;
 • - 10 закуски, 4 обяда, 5 вечери;
 • - Обиколка на Доха в деня на отпътуване;
 • - Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи;
 • - Всички входни такси за обектите по програмата:
 • - посещение на Великата Китайска стена и Олимийския комплекс „Гнездото”;
 • - посещение на Летния императорски дворец;
 • - посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на небето;
 • - разглеждане на Пагодата на голямата дива гъска, музея макет на император Циншъхуан и Музея на теракотената армия;
 • - разглеждане на пещерите Лунмън, манастира „Шаолин“, гората на пагодите и демонстрация на бойни изкуства;
 • - нощна обиколка на новия град Суджоу;
 • - разглеждане на Градината на майстора на мрежи и разходка с лодка по Великия китайски канал;
 • - посещение на Храма на Нефритения Буда;
 • - панорамна обиколка на Шанхай, посещение на „Чайнатаун“, ул. Нандзин и круиз по река Хуан Пу
 • - панорамна обиколка и разглеждане на Макао;
 • - панорамна обиколка и разглеждане на Хонконг;
 • - Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
 • - Водач преводач от фирмата.

  Допълнително се заплащат:

 • - Виза за Китай: 148 лв.
 • - Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 21 лв.
 • - Посещения по желание, което се заплаща с доплащането: Конгфу шоу – 68 лв., Танг шоу 65 лв.
 • - Посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани: Океанариума – 160 RMB, Шанхайския световен финансов център – 170 RMB;
 • - Бакшиши за шофьорите, екскурзоводите и обслужващия персонал в хотелите: общо 55 щ. д. (заплащат се предварително в България, отделно от основния туристически пакет)
 • - По желание - застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване” – от 2,7% до 1,5% от крайната сума по договора (заплаща се при записване);

  Записване и плащане:

 • При записване – аванс 1500 лв., цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта (с минимум 6 месеца валидност след датата на връщане (06.12.2018) и 2 свободни страници; 2 цветни снимки на светъл фон с размери 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр.
 • До 31.05.2018 – доплащане 2000 лв.
 • До 13.07.2018 - пълно плащане и предоставяне в офиса на фирмата на задграничния паспорт.

  Визов режим:

 • за български граждани е необходима виза за Китай. Туроператорът съдейства за подаването на документите.
 • За Макао и Хонконг не е необходима виза.

  Информация:

 • Минимален брой участници: 15
 • Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 03.08.2018
 • При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 10 – доплащане от 233 лв.
 • Ваксинации не са необходими.
 • Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпаниите.
 • Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
 • За непълнолетни, пътуващи само с единия родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

  Анулации и неустойки по програмата:

 • В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
 • до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
 • до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 30.05.2018)
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 29.06.2018)
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 27.07.2018)
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 28.07.2018)

  Необходими данни за визовия формуляр за Китай:

 • - националност по рождение / ‒ настояща националност
 • - образование
 • - професия, длъжност, която заемате в момента, месторабота (адрес, пощенски код, телефон)
 • - домашен адрес, пощенски код, телефон, електронна поща
 • - семейно положение:
 • - членове на семейството: съпруг/а, брат/сестра, деца, родители (име, националност, професия)
 • - лице за контакт, в случай на нужда (име, моб. тел., връзка с лицето, кандидатстващо за виза)
 • - някога получавали ли сте китайска виза (ако да, посочете последната дата и мястото, където сте я получили)
 • - други страни/територии, които сте посетили през последните 12 месеца
 • - през последните 30 дни посещавали ли сте страни/територии със заразни болести
 • 0049

   

 • Copyright Global Tours, Varna, 2009 ALL RIGHTS RESERVED